Artikel i Personalechefen

29. april 2008

Mobning koster - også udover de menneskelige omkostninger for den mobbede. Dårligt psykisk arbejdsmiljø koster enkeltpersoner, virksomheder og det danske samfund dyrt hvert år", skriver Helle Husum, kommunikationskonsulent i ACT! i Personalechefen nr. 2 2008

Og fortsætter med at beskrive, hvordan ACT! sammen med Inger Lise Eriksen-Jensen har skræddersyet seks moduler om mobning til virksomheder, HR-afdelinger og organisationer:
"Ved at spille scener om mobning igennem foran publikum, bliver mobbemekanismerne meget tydelige. Det er nemmere at se løsningsmodeller, når mobningne foregår oppe på scenen i et fiktivt spil, fremfor i ens egen afdeling. Publikum engagerer sig og er konstruktive, idet de træder et skridt tilbage og får øjnene op for mobningens konsekvenser - både for den mobbede og mobberen.

Pludselig kan man mærke helt ned i maven, hvordan kvalmen og hovedpinen plager Inge fra Økonomiafdelingen, når hun går hjem fra arbejde.

Derfor virker rollepsillet - sammen med et teortisk oplæg om, hvad mobning egentlig er, og hvad vi kan gøre ved det hver især."