Erhvervsskuespillere improviserer

21. april 2009

De erhvervsskuespillere, som kommer ud på opgaver for ACT! er vidt forskellige typer. De har forskellige udtryk og forcer. Når ACT! træner ledere i casebaseret rollespil, for eksempel for Danfoss eller Finanssektorens Uddannelsescenter, kommer der oftest to eller tre skuespillere ud på opgaven. Skuespillerne spiller forskellige cases for små teams af ledere, der skiftes til at agere overfor skuespilleren.

Skuespilleren skruer op og ned for rollen efter behov

Skuespillerne er uddannet til at indrette deres spillestil efter den person, de sidder over for. Du kan som leder aftale med skuespilleren, hvilken type medarbejder du har mest brug for at ”øve dig på” og skuespilleren skruer op og ned for spillet alt efter dine behov.

Derfor rammer skuespillerne ofte plet i forhold til ledernes træning – lederne føler sig udfordret og nogle kommer til at ”svede lidt” under træningen.


Skuespillere fra ACT! er trænet i improvisation

I ACT! uddanner vi vores skuespillere i en miniuddannelse over to dage - Erhvervsskuespilleren. Her får de indsigt i forskellige læringsteorier, et pædagogisk metablik, ledelsesteorier og organisationsforståelse. Skuespillerne trænes i at kunne give anerkendende feedback samt benytte sig af en erhvervsretorik, der matcher kundens. Desuden kan de skrue og ned for modstanden i rollespillet alt efter behov.

 


 

Sådan bruger ACT! casebaseret rollespil  til ledertræning og lederudvikling