Region Syddanmark på forkant med kriser

28. oktober 2010

 

ACT!, Region Syddanmark og Dansk Krisekorps ApS har udviklet en række Road Shows omkring krisehåndtering på henholdsvis sygehuse og almenpsykiatriske afdelinger i Region Syddanmark.

Forløbet er nu slut for denne gang, og arbejdsmiljøpsykolog hos Region Syddanmark, Edtvar Krogh, udtaler:

"[ACT! kender] sine kernekompetencer og gør komplicerede dilemmaer enkle, forståelige og håndgribelige så deltagerne kan arbejde med hoved, krop og hjerte på en engageret og investeret måde. Verden er ikke entydig og kommunikationen er i centrum."

Hvorfor bruge teater?

ACT!s opgave bestod i at udvikle situationsspil og facilitere en række dialogworkshop.
Med professionelle erhvervsskuespillere fremviste ACT! skuespil omkring krisereaktioner fra vores arbejdspladser.

”Det blev tydeligt at teaterformen var med til at klargøre emnet og læringen omkring krisehåndtering; ”Læringen bor i kroppen” – med andre ord, krisen er ”i kroppen” og det er de visuelle situationsspil med til at konkretisere og gøre virkelighedsnært hos beskuerne,” 

udtaler Edtvar Krogh.

 

Deltagerne i spil

Deltagerne på dagene var fagligt bredt fordelt: læger, sygeplejersker, portører, psykiatere, psykologer og administrative funktioner og afdelinger.

”ACT! er nærværende og gode til at facilitere en proces, der stimulerer den eksistentielle ”lækkersult” hos deltagerne. De rammer det rette niveau uanset hvem og hvilket niveau deltagerne befandt sig på,"

siger Edtvar Krogh.

Læs den fulde udtalelse fra Edtvar Krogh her.

 


Kontakt ACT! på tlf. 87 41 69  64 eller info@a-ct.dk, hvis du vil vide mere om krisehåndtering på arbejdspladsen.