ACT! giver tips til jobsamtalen

15. april 2011

 

ACT! har netop deltaget med forumteater på ”Career Festival 2011” på Aarhus School of Business. For at træne jobsamtalen med udenlandske studerende.

”Er der overensstemmelse mellem det jeg fortæller om mig selv, og det min krop viser? Og hvilke signaler udsender jeg til arbejdsgiveren under min jobsamtale?”.

Begge relevante spørgsmål at stille sig selv i forbindelse med en jobsamtale.

ACT! giver jobsøgende mulighed for at øve jobsamtalen og afklare egne forcer i en jobsamtalesituation.

 

På Karrieremesse på Aarhus School of Business fik de studerende mulighed for at se erhvervsskuespillere fra ACT! spille fiktive jobsamtaler og præsentere de udfordringer, man kan stå overfor i en jobsamtale i en international virksomhed.

Gennem input og refleksioner fra de studerende ændrede skuespillerne løbende scenen, og publikum fik mulighed for at se forskellige handlemåder i praksis.
De fik mulighed for at se, hvordan deres løsningsforslag ville tage sig ud i en jobsamtale – ja enkelte af de studerende valgte tilmed selv at træde op på scenen.

"Jeres bidrag gjorde, at vi havde nogle super tilfredse udenlandske studerende, som kunne mærke, der blev gjort noget ekstra for dem. Dejligt lærerigt og underholdende på samme tid", 

fortæller Project Manager Jane Meldgaard Johansen fra ASB Career Centre. 

ACT! tilbyder kurser i jobudvikling med teatermetoder. Blandt andet i samarbejde med ISS Jobudviklingscenter.

Fokus ligger på træning i jobsamtalen, og altid med udgangspunkt i deltagernes individuelle jobsituation.
Der trænes i kropssprog, personlig fremtræden, samtaleteknikker og i at agere målrettet i netværkssammenhænge.

På ”Career Festival 2011” deltog i øvrigt Borgmester Nicolai Wammen, Per Wimmer, Thomas Blachman, Klaus Feldstedt fra Mærsk og Rikke Krogh fra Lego Group.Læs mere om forumteater og om ACT!s kurser i jobudvikling og jobsamtaletræning.