ACT! i Tidsskrift for Dansk Sundhedsvæsen

10. maj 2011

I maj 2011 er ACT! i Tidsskrift for Dansk Sundhedsvæsen. ”Spændende og meget fagligt relevant”, udtaler cheflæge Hans Peder Graversen.

 

Læger træner til praksis med skuespillere

I forbindelse med ACT!s samarbejde med Specialeuddannelsen i Almen Medicin, Aarhus Universitet har Julie Bilgrau, kommunikationsmedarbejder i ACT!, artikel i Tidsskrift for Dansk Sundhedsvæsen. Titlen er: "Læger træner til praksis med skuespillere".
Artiklen beskriver, hvordan skuespillere fra ACT! træner praktiserende læger i interviewteknik og kommunikation.


Uforklarligt syge har brug for hjælp

Ofte mangler lægen redskaber til at diagnosticere og behandle patienter med funktionelle lidelser. Det vil sige, patienter, der kommer til lægen med fysiske symptomer, der selv efter omfattende undersøgelser ikke kan forklares organisk eller fysiologisk. Og alt for ofte ender det med, at lægen og patienten taler forbi hinanden.
En yderst højaktuel problemstilling med stor fokus. Hertil bidrager ACT! med relevante og brugbare metoder.

 

ACT! klæder lægerne på

Artiklen i Tidsskrift for Dansk Sundhedsvæsen beskriver, hvordan lægerne får mulighed for at afprøve formuleringer og spørgeteknikker i autentiske rollespil overfor en erhvervsskuespiller fra ACT!.
Herved oplever lægerne at få konkrete redskaber med hjem til deres egen praksis.

 

Netværk for dansk sundhedsvæsen

Tidsskrift for Dansk Sundhedsvæsen er et netværk for ledere i sundhedsvæsenet, der bringer artikler om ledelse og udvikling inden for det danske sundhedsvæsen.

”Tak for en spændende artikel, emnet er meget fagligt relevant og ledelserne bør også opdateres på, hvordan der arbejdes på at håndtere den store og brogede patientgruppe”,
udtaler cheflæge Hans Peder Graversen.

 


 

Læs artiklen i Tidsskrift for Dansk Sundhedsvæsen og om samarbejdet mellem ACT! og Specialeuddannelsen i Almen Medicin.