Sygefravær på retur

19. juli 2011

 

Sygefraværet på vej ned

De private virksomheder i Region Sjælland har markant højere sygefravær end private virksomheder i resten af landet. (Børsen, 10. maj 2011)
Men generelt har den private sektor længe haft lavere gennemsnitligt sygefravær end den offentlige sektor. Det skyldes formentlig, at nogle ekstra opslidende faggrupper og arbejdsvilkår kun findes i det offentlige.

Flere offentlige virksomheder er lige nu i gang med tiltag som øget kontakt med den syge, styrkelse af det kollegiale fællesskab og andre projekter, der skal nedbringe sygefraværet.

Men det private er lige så udsat for højt sygefravær som det offentlige, hvis man glemmer netop denne vigtige faktor: Godt psykisk arbejdsmiljø. 

Hvordan arbejder ACT! med det psykiske arbejdsmiljø?

 

Arbejdsmiljø kan måles i kroner og ører

Det psykiske arbejdsmiljø og ledelsens håndtering har i høj grad noget at skulle have sagt for sygefraværsprocenterne.

"Er der dårlig stemning i afdelingen giver det i gennemsnit 7,9 fraværsdage per medarbejder [...]. Er der omvendt god stemning i afdelingen har medarbejderne i snit kun 4,8 sygedage om året.

[...]Gør man ikke noget ved et dårligt psykisk arbejdsmiljø, risikerer man, udover et øget sygefravær, også manglende engagement og lavere produktivitet fra medarbejdernes side, og det kan måles direkte på bundlinjen,"

siger Malene Salskov Amby, arbejdsmiljøkonsulent hos Lederne i forbindelse med deres undersøgelse af sygefravær.

 


ACT! kan også træne sygefraværs-samtalerne med jer.

Kontakt ACT! på tlf. 87 41 69 64 eller skriv en mail på info@a-ct.dk.